Zakaj izbrati motoristično čelado Nolan?

Čelada Nolan

Med motoristi se veliko govori o določenih znamkah motoristične opreme. Seveda je vedno največ govora o znamki motorja. A velikokrat je pač tako, da motorja ne menjaš vsakih nekaj let, medtem ko je motoristično opremo treba menjati dokaj pogosto.

Pri znamkah motorističnih čelad je med motoristi veliko govora o Nolan čeladah, ki veljajo za odlične, kakovostne in ne predrage. Še posebej, če smo pozorni na znižanja in akcijske ponudbe, lahko zelo dobro motoristično čelado dobimo za malo denarja.

Čelada je najpomembnejši kos motoristične opreme, zato pametni motoristi ne kupujejo izdelkov najcenejših in nepoznanih blagovnih znamk. Med njimi se seveda zelo hitro razširijo informacije, katere čelade so dobre in katere ne. Vsak evro za nekvalitetno čelado, ki vozniku daje lažen občutek varnosti, je preveč.

Najhujše poškodbe pri motoristih največkrat zajemajo prav poškodbe glave, zato motoristi resnično ne smejo varčevati in nepremišljeno kupovati motorističnih čelad.

Namen in barva motoristične čelade

V zadnjih letih so na ugledu veliko pridobile prav Nolan čelade, ki so zelo pomembna pridobitev za varnost motoristov. Kaj pa je dobro paziti pri nakupu nove čelade? Vsekakor se za večjo varnost in vidnost motoristov priporoča čelado v živih, svetlih in odsevnih barvah. S tem motorist poveča svojo vidnost v prometu.

Nolan čelada N100.5

Pomembno je tudi, kakšen je namen uporabe motoristične čelade oziroma za katero vrsto motociklizma jo bomo uporabljali. Nolan čelade ločimo tudi po namenu uporabe (integralno zaprte, flip-up, moto kros, crossover itd).

Pomembna je pravilna namestitev

Pri nameščanju čelade moramo biti pozorni, da nam ustreza sama velikost. Čelada se mora tesno prilegati glavi in ne sme »plesati« okoli. Nato pa jo moramo tudi pravilno zapeti – čvrsto zategniti pas oziroma zaponko.

Predvsem pri vozniku motorja je pomembna tudi uporaba vizirja ali motorističnih očal – že zaradi same varnosti in preprečevanja prihajanja tujkov do oči. Vizir ali motoristična očala preprečujejo tudi zaslepitev zaradi sonca in težave zaradi vetra.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja