Taktična oprema za airsoft

Airsoft taktična oprema

Res je, da je airsoft vojaška igra, zato marsikdo pomisli, da je zanjo najpomembnejša dobra pištola z električnim ali plinskim mehanizmom, vse ostalo pa je bolj kot ne postransko. Pa sploh ni tako! Pri bojnih igrah ne šteje zgolj kakovost orožja, temveč je potrebna tudi odlična taktična airsoft oprema, pri kateri moramo v prvi vrsti seveda poskrbeti za zaščito, prav tako pomembni pa so obutev, obleka, taktični jopič, morda tudi torba in tok za pištolo.

Airsoft oprema, brez katere ne gre

Airsoft uniformaTaktična oprema za airsoft naj bi pomagala prinesti prednost pri igri, prav tako pa se z njo poskrbi za primerno zaščito igralcev. Za varnost se lahko uporablja čelada, sicer pa je nujno nositi vsaj zaščitna očala, ki tako ščitijo oči pred poškodbami kot skrbijo za boljšo vidljivost. Obleka mora biti seveda maskirna, saj naj bi dobra airsoft oprema omogočala tudi odlično prikrivanje. Na ta način lahko pridemo nasprotniku dovolj blizu, ne da bi nas opazil. Potrebni so tudi čevlji, na katere marsikdo pozabi. Zagotovo so nujni čevlji, ki v primeru padca ščitijo gležnje pred zvini, sicer pa imajo nedrseč podplat.

Najbolj priljubljena »dodatna« airsoft oprema pa so zagotovo taktični jopiči. Ti omogočajo, da ima igralec pri sebi vse potrebno za igro, od rezervnih baterij do najrazličnejših pripomočkov, pa tudi manjši daljnogled, kompas, celo prigrizek lahko najde svoje mesto.

Taktični jopiči

Se nameravate pričeti ukvarjati z airsoftom? Potrebovali boste kakovosten taktični jopič.

Taktična airsoft oprema torej ni namenjena postavljanju oziroma temu, da jo kopičimo, temveč gre dejansko za funkcionalno opremo, s katero poskrbimo tako za boljšo igro in izboljšanje svojega rezultata kot tudi za varnost.

Preden se odločite za nakup lastne airsoft puške ali pištole, torej dobro razmislite o tem, ali ne bi veljalo hkrati poskrbeti še za to, da vam je na voljo kakovostna taktična oprema za airsoft, saj je ta veliko bolj nujna. Saj veste: bolje preprečiti kot zdraviti – in pri »moških« igrah poškodbe niso redkost, če ne razmišljamo z glavo.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja