Kako preživeti prosti čas s partnerjem?

Čas s partnerjem

Prosti čas v dvoje je za marsikoga najlepši, a ko se družina enkrat poveča, si ga delimo tudi z otroki. Takrat partnerja kar težko najdeta priložnost za nekaj trenutkov samo v dvoje, pa vendar si jih je treba vzeti. Osnova družine je namreč še vedno partnerstvo med moškim in žensko, torej naj gredo otroci za kak dan na počitnice k babici, partnerja pa naj uživata.

Kako biti v dvoje, da bo čim lepše?

Običajno se ne obnese, če se odločimo, da bomo prosti čas s partnerjem preživeli doma. Tudi če ni otrok, se hitro najde kdo, ki pozvoni na vrata, v vsakem prostoru vidimo kaj, kar bi bilo potrebno pospraviti in postoriti, zato dela nikoli ne zmanjka … Tako se eden drugemu posvetimo šele zvečer, ko smo že utrujeni. In dan brez otrok ni prav nič drugačen kot vsak drug.

Da bi partnerja resnično uživala eden z drugim, je zato najbolje, da se umakneta iz domačega okolja. Najbolje se je odločiti za izlet ali krajše potovanje, morda pa se zgolj odpraviti na vikend prijateljev ali sorodnikov. Pri tem velja, da je s seboj prepovedano vzeti elektronske naprave – da ne bosta na spletu, namesto v objemu.

Partnerja v objemu

Ne ostanita doma. Odpravita se v naravo, elektronske naprave pa pustita doma.

Dobro počutje običajno najhitreje prinese spoznavanje povsem novih okolij, torej se priporoča, da se odpravite kam, kjer še niste bili. Tam je vse novo, vse je zanimivo, nič nam ni odveč, vse povzroča vzburjenje in pričakovanje. In prav to so tisti občutki, ki jih je potrebno obuditi, kadar smo eden z drugim.

Ideji za potepanja v dvoje

1. Poceni možnost: podajta se v hribe! Ni vama treba daleč, niti ne bosta veliko zapravila, se bosta pa imela ob čaju in joti v gorski koči izjemno lepo. Še zlasti, ker bosta pred tem poskrbela, da vama pošteno požene kri po žilah. In nato v dolino, kjer lahko prespita v najeti sobici, preden se naslednjega dne odpravita domov, ali pa lahko tudi kampirata.

2. Kratki izleti po evropskih mestih običajno trajajo zgolj nekaj dni, zato otroci ne bodo dolgo sami, vidva pa bosta videla veliko novega. Bi šla v Budimpešto, na Dunaj, morda v Benetke?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja