Dekorativne nalepke za polepšanje gostinskega lokala

Gostinski lokal

Ko sva z ženo najela gostinski lokal, v katerem sva si želela urediti prijeten bistro, v katerem bomo stregli sodobne zdrave prigrizke, ki bi si jih zaposleni v bližini privoščili za malico oziroma kosilo med delovnim časom, je bil prostor sicer na novo opremljen, vendar pa je deloval precej hladno in neprijazno. Kar dolgo sva razmišljala, kaj lahko narediva, ter se v dogovoru z lastnikom nato odločila, da prebarvava stene na malinovo. Poleg tega sva se odločila še, da bova namestila zanimive zlate lestence in da bodo stene obogatile tudi zlate stenske nalepke.

Stenske nalepke dopolnjujejo dekoracijo lokala

Ker je lokal kljub temu, da je opremljen s sodobnim pohištvom, nekoliko nagnjen k bolj »baročnem« stilu oziroma so v njem zanimive zofe, zlasti lestenci pa so tudi precej bogatega videza, sva se odločila, da bodo takšne tudi stenske nalepke. Razmišljala sva o tem, da bi stene krasile kakšne rajske ptice, podobe amorjev in podobno, a nazadnje sva se raje odločila za nekoliko bolj klasično izbiro. Izbrala sva dekorativne nalepke, ki imajo obliko okvirjev, vendar so ti videti kot kakšni razkošno izrezljani okvirji ogledal in slik.

Dekorativna stenska nalepka

Odločila sva se, da bodo bistro krasile zlate dekorativne nalepke.

Odločila sva se torej za okvirje v obliki pokončnih elips, ki jih sestavljajo bolj drobni zlati elementi, ki so videti kot nekakšni lističi. Tako se nama je zdelo, da je podoba lokala precej usklajena.

Presenečenje, ki je botrovalo zasuku tudi v ponudbi

Ko je najin lokal obiskala ženina prijateljica, ki se ukvarja z grafičnim oblikovanjem, je ob enem samem pogledu na stenske dekorativne nalepke dejala, da ji lokal deluje zaradi stenskih nalepk iz lističev bolj podoben nekakšnemu rimskemu slogu. Da sicer malinova barva ravno ne spada zraven, a da bi lokalu konotacija s časom Rimljanov gotovo bolj pristajala, kot povezava z barokom. Nenazadnje so v Starem Rimu jedli precej bolj zdravo in tudi hrano, kakršno sva nameravala ponujati midva.

Zakaj pa ne? Ponudbo hrane sva nekoliko spremenila in se poglobila v to, kakšno hrano so dejansko uživali Rimljani. Kljub temu, da so se dobro gostili, je bilo na njihovih krožnikih tudi marsikaj zdravega. Tako sva svoje prigrizke v obliki sendvičev, juh in podobnih preprostih jedi nekoliko preoblikovala in vključila več mediteranskih stvari – več paradižnika, jajčevcev, oliv in oljčnega olja, datljev, rozin in podobno. Tudi ime lokala je dobilo starorimski pridih.

Mediteranski sendvič

V ponudbo sva dodala tudi najrazličnejše sendviče z mediteranskim pridihom.

Dekorativne nalepke so torej vplivale na to, da je najin lokal nekaj povsem drugačnega, svežega in novega, ne pa le še en bistro, ki ponuja enake stvari kot vsi ostali. In če se ne bi odločila za spremembo videza ter uporabila razkošne starinske dekorativne nalepke, do tega ne bi nikoli prišlo. Bistro bi verjetno ostal povsem povprečen, ne pa zanimiv.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja