Tonerji in kartuše za Epson tiskalnike

Tonerji in kartuše Epson

Med tiskalnimi napravami je okoli pet znamk, ki sodijo v sam vrh glede na tržni delež. To so znamke, ki ponujajo največjo izbiro med modeli, se lahko pohvalijo z dolgo tradicijo, prav tako pa tudi z odlično kakovostjo in ugodnimi cenami. Če so tiskalniki teh znamk vsaj na področju tiskalnikov za domačo uporabo oziroma tistih bolj nezahtevnih tiskalnih naprav za pisarno precej ugodni, pa se običajno zaplete pri nakupu kartuš in tonerjev.

Da bi najbolj uveljavljene blagovne znamke svoj tržni delež zadržale, se namreč pogosto odločijo, da bodo tiskalne naprave prodajale za minimalno še sprejemljivo ceno, pri kateri ni velikega zaslužka. »Primanjkljaj« oziroma razliko do cene tiskalnika, ki bi si jo v resnici želeli, pa nato pokrivajo na račun dragih oziroma kar precenjenih kartuš in tonerjev.

Kartuše

Za nakup originalnih kartuš moramo pogosto seči globoko v žep.

Saj veste: toner »po zdravi kmečki logiki« zagotovo ne more stati ravno toliko kot povsem nova tiskalna naprava. A žal je pogosto tako, zato nam prodajalci ponujajo tudi tako imenovane kompatibilne kartuše in tonerje za znamke, kot so Canon, Epson, Xerox in podobne.

Ali vaš Epson resnično potrebuje tako drag toner?

Omenjene znamke ter še nekaj drugih največjih torej ponujajo tiskalnike po cenah, ki se včasih zdijo že prav smešne. Epson, Canon, Xerox in vsi drugi velikani vam tako v trgovini ponudijo lasersko tiskalno napravo za petdeset do sto evrov. Seveda ste kot potrošnik nad ugodno ceno navdušeni in tiskalnik nemudoma kupite, a ko se kartuše ali tonerji izpraznijo, ste neprijetno presenečeni.

Za njihovo zamenjavo boste plačali toliko, kot ste odšteli za sam tiskalnik! No, seveda le v primeru, da naročite original. Lahko pa se odločite za generično oziroma kompatibilno polnjenje in s tem prihranite.

Kaj na to porečejo prestižne znamke?

Proizvajalci uveljavljenih znamk, kot so Canon, Epson (http://www.toner123.si/epson.html) in druge, vas bodo seveda želeli prepričati, da morate za svoj tiskalnik uporabljati zgolj originalne kartuše in tonerje, sicer tvegate okvaro in izjemno slabo kakovost tiskanja. Pa ni tako. Vaš Epson ali Canon bosta tiskala povsem sprejemljivo, tudi če kupite barvilo, ki se ne ponaša z originalnim logotipom. In če bi do težave vseeno prišlo?

Tonerji

Proizvajalci nas pogosto želijo prepričati, da so primerni le originalni tonerji.

Pravzaprav nič hudega – pri prodajalcu ob nakupu tako imenovanih kompatibilnih kartuš in tonerjev dobite garancijo, torej lahko slab izdelek vedno vrnete in zahtevate menjavo za drugega. Nikar ne nasedajte in pomislite na to, da sta znamki Epson in Canon morali dati proizvajalcu generičnih kartuš in tonerjev dejansko dovoljenje za proizvodnjo, sicer zaradi kršitve avtorskih pravic ti ne bi smeli niti proizvajati niti prodajati svojih »kopij«.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja