Dnevni regali za popestritev prostora

Dnevni regali

Dnevna soba je osrednji prostor za sproščanje, druženje s prijatelji, gledanje televizije in uživanje v družbi najbližjih. Oprema v prostoru mora biti zato udobna, prijetna na pogled in praktična. Za sedenje izberite udobno in veliko sedežno garnituro, za odlaganje malenkosti večnadstropno klubsko mizico, za shranjevanje stvari in namestitev televizije pa izberite dnevne regale. Slednji bodo najbolj gledan element v prostoru, zato morajo biti masivni, z obilo odlagalne površine ter vizualno lepe oblike in barve.

Najprej izberite barvo

Dnevni regali so na voljo v različnih oblikah, dimenzijah, materialih in barvah. Vse našteto izberite na podlagi barv sten, tal in drugega pohištva. Izberite ujemajoče se tone v različnih barvah. Kombinirajte na primer svetlo barvo parketa z nežnim odtenkom breze, oreha, hrasta ali bukve. Kombinirajte stranice pohištva in odlagalno površino v barvi lesa z belo, zeleno ali rdečo barvo vrat in predalov. Na ta način boste sobo poživili in prosvetlili. Izogibajte se črnim in temno rjavim odtenkom s sijajem, saj na njih izstopajo prah in prstni odtisi.

Dimenzija in oblika

V kolikor ste ljubitelj modernih dizajnov in struktur, izberite bolj asimetrične regale. Osrednjo omarico, na katero položite televizijo, izberite v klasični obliki. Naj bo srednje višine, saj boste tako lažje gledali televizijo brez bolečega vratu.

Regal za dnevno sobo

Med drugim bodite pozorni tudi na to, da bo dnevni regal prave višine za gledanje TV.

Pri stranskih omaricah pa ne bodite tako konvencionalni. Popolna simetrija ni več v modi. Izberite na primer levi strani samostoječo, na desni pa visečo omarico. Posegajte tudi po elementih s steklenimi vrati ali predali, saj bodo slednji razbili monotonost in preusmerili pozornost nase.

Osvetlitev in dodatki

Vsestranski dnevni regali so odlična investicija. Ne samo, da nudijo obilo prostora za shranjevanje in odlaganje stvari, temveč so tudi estetski. Dodatno jih lahko okrasite z vazami, knjigami, rožami in podobno. Na spodnjo stran in okoli vrat ter predalov pa namestite LED osvetlitev. V delu s steklenimi vrati lahko tudi po notranji strani omare dodate osvetlitev, tako da bodo vaše dragocenosti vidne tudi ponoči.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja